BBspot Meubelstoffeerderij

De finishing touch die u zoekt.

meubels / kussens / zadels

 

Meubels stofferen

Het grote voordeel van herstofferen is dat u eindelijk de stof en kleur kunt kiezen die het best matcht met uw interieur. Zo wordt uw meubel echt de finishing touch en beter dan nieuw! De keuze in stoffen is enorm, daarbij zijn tegenwoordig ook hele mooie kwaliteiten kunstleer leverbaar en natuurlijk echt leer bijvoorbeeld van Ohmann. 

 

Tegenwoordig kiest u steeds vaker voor stoffen met geavanceerdere eigenschappen op het gebied van vuil- en waterafstotendheid, brandvertraging, kleurechtheid etcetera. Leveranciers zoals Chivasso, Aristide en Vyva Fabrics spelen hier mooi op in door steeds meer stoffen aan te bieden met deze eigenschappen. Deze kunnen vaak zowel binnen als buiten worden toegepast. 

 

Wat wel / wat niet

In principe kan elk meubel opnieuw worden gestoffeerd. Soms maakt de fabrikant het wel lastig omdat stoffering of onderdelen vastgelijmd zijn, of een vorm is gebruikt die eigenlijk alleen in een mal gemaakt kan worden, maar gelukkig zijn dat uitzonderingen. Het kan zijn dat bepaalde vormen een elastische stof vereisen (of leer/kunstleer), daarbij zal ik u uiteraard adviseren. 

 

In de praktijk is gebleken dat het herstofferen van vast gestoffeerde banken voor mij niet meer mogelijk is. Dit vanwege de ontbrekende mankracht en transportmiddelen om de bank te vervoeren. Het herstofferen van losse kussens op de bank is uiteraard wel mogelijk!

 

Eetkamerstoelen, fauteuils, krukjes, hockers, poefen en kussens voor tuin, boot en caravan zijn uiteraard van harte welkom!